Delavnice

Nebo vsem bitjem usodo skriva, razen predpisane strani, njihove zdajšnjosti.

                             – Alexander Pope (1688-1744), angleški pesnik in prevajalec, Esej o človeku

Delavnice, ki jih pripravljam in vodim, so nastale kot posledica predavanj in uživanja rastlinske prehrane v katero vključujem doktrino Ajurvede. Pettisšč let stara doktrina ni izključno veganska. Uživa se tudi meso, mlečne izdelke in jajca. Svoj življenski slog vidim kot poslanstvo v skrbi za sočloveka, živali, naravo, pitno vodo in planeta nasploh. Zato prirejam delavnice z lokalno in ekološko pridelano hrano, ki krepijo zdravje in imunski sistem.

Med delavnico detajlno razložim črevesni mikrobiom in kako deluje vagusni živec, ki, zaradi slabih bakterij v črevesju povzroča številne zdravstvene težave, kot so depresija, migrena, kožne bolezni, pa tudi zapeka in druge neprijetnosti, ki pestijo sodobnega človeka.

Razložim potek prebave, katera živila so primerna in katerim se je potrebno dosledno izogibati. Probiotiki so sicer hitra rešitev, ki pa niso primerni za vsakogar, v primerjavi z naravno fermentirano hrano, ki v črevesnem mikrobuomu zagotavlja bakterije, ki so za zdravje koristne in nujno potrebne za stabilnost zdravja – imunskega sistema. Kako jo pripravimo sami doma, izveste na mojih delavnicah.

Delavnice

Fermentirana hrana in kruh, ki te ljubim 65 €

Spečemo kruh po vašem okusu oziroma je primeren za vašo konstitucijo. Prikažemo pripravo starterja, in peko kruha brez kvasa. Po predhodnem dogovoru pripravimo kruh brez glutena ali brez “klasične” moke (tef, prosena moka, riževa moka). Kruh je osnovna sestavina našega prehranjevanja, ki zaradi dodatkov, ki se nahajajo v kupljenem kruhu, postaja vedno težje prebavljiv, napihuje, povzroča otekline in redi, saj prehranjuje bakterijo Bacteroides, ki moti hormoski sistem. Zaradi dodatkov in glutena nam otekajo sklepi (revmatoidni artritis) in zastaja voda v telesu. Rešitev je enostavna. Kruh pričnimo peči sami doma!

Sladko, brez sladkorja 65

Zaporedje gre nekako takole: otroci, moški in šele potem ženske. Ta neustavljiva sla po sladkem je v možganih situirana na istem mestu, kot še nekaj najhujših odvisnosti. Pregreham se je težko odreči, lahko pa sladice pripravimo iz “zdravih” živil. Povem kateri so najboljši nadomestki belega sladkorja in pokažem kako enostavno je pripraviti slastne sladice, ki jih jemo brez slabe vesti. Torej take, ki ne redijo in ne pristanejo v bokih.

Malica za v službo – “Dogg Bag” 65 €

Velikokrat slišim, da se na delavnem mestu ne da jesti zdravo. Se strinjam, če se prehranjujemo v menzah ali lokalih z hitro prehrano. Zdravo, polnovredno kosilo ali malico si lahko pripravimo doma in jo nesemo v službo. Na delavnici prikažemo jedi, ki jih pripravimo večer prej in vas počakajo do jutra v stekleni tupperware posodi.

Individualne, po vašem izboru – 70 €

To so delavnice, kjer po vašem izboru prikažemo jedi, ki so primerne za vašo konstitucijo in ne povzročajo vnetnih procesov, ki jih ustvarjajo citokini. Zajtrk, glavno jed, sladico, prigrizek in peko kruha. Med pripravo jedi poteka razlaga o prehrani, ki je primerna za vaš energijski potencial. Odgovarjam na vaša vprašanja in vam pripravim jedilnik po meri.

Tematske in Gurmanske – 70 €

Na tematskih delavnicah pripravimo 4 hodni meni. Predhodno se skupaj pogovorimo o vaših željah. Meni pripravimo skupaj glede na vaše potrebe in pričakovanja. Razložim poglobljen holističen pristop do prehrane in prehranjevanja kot tradicionalnega obrega. Hrano predstavim kot vibracijo, ne le kot energijski vnos. Izvemo o energetskih potrebah po hidratih, maščobah, zelenjavi in sadju v vsakodnevni prehrani.

  • DELAVNICE TRAJAJO 3-4 URE IN SE IZVAJAJO NA VAŠEM DOMU ALI NA SEDEŽU DRUŠTVA
  • EKOLOŠKA ŽIVILA PRINESEM JAZ
  • BLENDER IN OSTALE PRIPOMOČKE, KI JIH MORDA NIMATE V KUHINJI PRINESEM S SEBOJ
  • NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV SO 3 OSEBE
  • CENA SE LAHKO SPREMINJA GLEDE NA VEČJE ŠTEVILO UDELEŽENCEV

DELAVNICE V LETU 2022:

JULUJ 23.7 IN 24.7. DVODNEVA – Zameško – Dolenjska ŠE TRI PROSTA MESTA

AVGUST 13.8 IN 14.8. DVODNEVNA – LjubljanaPROSTA MESTA

OKTOBER 22.10 ENODNEVNA – LjubljanaPROSTA MESTA

                                           

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close