Bilka Baloh

Preprosta in enostavna

Bilka Baloh je svobodna raziskovalka, mentorica in svetovalka na področju zdrave prehrane, v katero vpleta doktrino Ayurvede. Že petindvajset let se aktivno ukvarja z problematiko živilske industrije in procesirane hrane, ki v telesu povzroča nered in bolezni.

Vata doša (eter, zrak), ki prevladuje njeni konstituciji, jo je vodila od Amerike do dajlnega Vzhoda. V Hollywoodu je končala šolanje za specialne efekte in filmsko masko, vendar se je zaradi ljubezni do zdrave, ekološko pridelane hrane ter trdnih in močnih korenin, ki jih je pognala na Gorenjskem, vrnila v Slovenijo.

Nekaj časa je delala na POP TV, kjer je pisala prispevke za spletno stran vizita.si, vendar jo je njen pustolovski in ustvarjalen duh, kmalu popeljal po domala vseh kulinaričnih deželah širom Evrope. Izobraževala in delala je v Toscani, Umbriji, Liguriji, Poljskem, Nemčiji, Grčiji in se posvečala gurmanskim presežkom v omenjenih deželah. Kuharija je strast, ki jo je podedovala od starih staršev. Od tod znanje in spoštljiv odnos do ekološko pridelane hrane.

Z Gospodarsko zbornico Slovenije je sodelovala na projektu Na mavrici zdravja – Zdravi izzivi, kjer je s svojimi prispevki opozarjala na problemaiko kemikalij v prehrani in koristnosti terapevtskega psotenja.

Svojo pot je sklenila z šolanjem iz Ayurvede, da je pozdravila svoje zdravstvene težave, ki so nakazovale na nepravilno prehranjevanje. Svoje dolgoletne izkušnje s področja terapevstskega postenja, kot mentorica, že dolga leta deli z ljudmi, ki imajo najrazličnejše zdravstvene težave.

Trenutno se šola na American Institute of Vedic studies, kjer izpopolnjuje svoje znanje iz Ayurvede.

Ustvarja projekte, kot so, odmiki, terapevstka postenja, delavnice in predavanja o zdravi prehrani in izvaja osebna svetovanja pri dietnih podporah. Aktivno se ukvarja z raziskovanjem črevesnega mikrobioma in je članica nacionalnega inštituta za zdravje, NIH Human Microbiome Project, ZDA.

V plejadi izobraževanj o prehrani, makrobiotiki, je zaključila tudi reiki, zeliščarstvo in šolanje iz specialne, Montessori pedagogike. Metodologijo opazovanja uspešno vpleta v svoje delo.

Meditacija in joga sta neobhodna pri zdravljenju telesa, uma in duha. Med njenimi učitelji meditacije je Sant Baljit SinghMeditacija na notranjo svetlobo in zvok, ter Dušan Osojnik, ki jo je uvedel v ZaZen meditacijo, ki jo tudi redno prakticira.

Vsakodnevno izvaja tudi sevo ali nesebično pomoč drugim v najrazličnejših oblikah. Ena od sev je tudi poučevanje tehnike ZaZen meditacije, ki jih vodi na sedežu društva, brezplačno.

Njena vizija je izboljšati medsebojne odnose in posameznikom ponuditi orodja za duhovni razvoj. Zanimiva, dosledna perfekcionistka, ki se nerada izpostavlja, se ukvarja z jogo in meditacijo ter hkrati bije boj za živali, naravo in za planet. Če pa se boste povzpeli malo višje v hribe, obstaja možnost, da jo boste tam tudi osebno spoznali.

Življenska filozofija, ki ji sledi je poglobljen odnos do otrok, živali in celotnega stvarstva. Do vsega kar je čisto, resnično in nepoškodovano s tehnološkim razvojem.

Živi in deluje v Ljubljani, kjer izvaja terapije in svetuje o naravnih metodah za izboljšanje kvalitete življenja.

Kontakt:

  • tel.: +386 68 60 14 29
  • email: post.seme.zdravja@gmail.com
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close